Martijn van Sas en Johannes Schwarz.
Volledig scherm
Martijn van Sas en Johannes Schwarz. © RV

Klassiek pianist Martijn van Sas valt in de prijzen in Duitsland

Zottegem/AalstMartijn van Sas (27) heeft net als in 2019 de ‘Hardenack Otto Conrad Zinckprijs’ als beste pianist behaald op de ‘Meisterkurs für Liedgestaltung’ in het Duitse Husum. Het publiek beloonde zijn uitvoering samen met zanger Johannes Schwarz ook nog eens met de publieksprijs.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ultraloper Dimitri loopt twee marathons per dag, 17 dagen lang: “Voor Kom Op Tegen Kanker en mijn overleden vader”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Ultraloper Dimitri loopt twee marathons per dag, 17 dagen lang: “Voor Kom Op Tegen Kanker en mijn overleden vader”

  Sommige sporters zijn al blij als ze één keer in hun leven een marathon kunnen uitlopen, maar Dimitri Parewyck uit Nieuwerkerken, bij Aalst, ziet het grootser. De ultraloper wil tussen 19 september en 10 oktober maar liefst 1.384 kilometer lopen, over de Belgische grens. 17 dagen lang zal hij elke dag tussen de 80 en 85 kilometer afleggen. Twee marathons dus, elke dag, 17 dagen lang. “Een eerbetoon aan mijn overleden vader”, zegt hij.