Keizer Kamiel-bier.
Volledig scherm
Keizer Kamiel-bier. © RLA

Keizer Kamielbier wint goud op European Beer Challenge: “Ik droom van een brouwerij in het stadscentrum”

HofstadeHet nieuwe Aalsterse bier Keizer Kamiel heeft de gouden medaille bemachtigd op de European Beer Challenge 2021. Het blonde bier was de beste in de categorie ‘Belgian Blonde Ale’. Het bier met een alcoholgehalte van 6,5 procent is het werk van brouwer Steven De Mol uit Hofstade. 

 1. Het leven van Kamiel Sergant (1): zijn moeilijke jeugdjaren in Mijlbeek
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (1): zijn moeilijke jeugdjaren in Mijlbeek

  ‘Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: zijn jeugdjaren in Mijlbeek.
 2. ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”
  Aalst

  ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”

  Aalst heeft in de kerk van zijn Mijlbeek op passende wijze afscheid genomen van carnavalskeizer Kamiel Sergant (86), vriend van alle mensen en steunpilaar van zovele stadsgenoten. Er waren mooie woorden van dochters en kleinkinderen en van burgemeester Christoph D’Haese en oud-burgemeester Anny De Maght. Op het einde van de mis weergalmde zijn legendarische kreet ‘Doeme voesj?!’ door de boxen en was er dankzij de doedelzakspelers een echt kiekebisj-moment. Een mooier afscheid van zo een mooi leven bestaat niet.