Julie Van den Driesschen stelt haar kookboek voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Van den Driesschen stelt haar kookboek voor. © JP Swirko

Julie (29), opgegroeid in visrestaurant Kelderman, heeft eigen bakboek: “Bakgenen geërfd van grootmoeder”

AalstJulie Van den Driesschen (29) groeide op tussen de kookpotten van haar vaders visrestaurant Kelderman en erfde de bakgenen van haar grootmoeder. De recepten van de hartige en zoete baksels uit haar jeugd vind je nu in ‘Julie Bakt, hartig en zoet’. “Als kinderen het kunnen bakken, is een recept geslaagd”, zegt ze.

 1. Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkensluiter Houtvenne

  Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkenslui­ter Houtvenne

  Eendracht Aalst klaarde de klus op hekkensluiter Houtvenne probleemloos. De Ajuinen waren na een halfuur al zegezeker dankzij doelpunten van Wantens, Cobos Copado en De Coninck. Na de tegengoal van Jovanovic nam Tresignie alle twijfels weg, voor zover die er nog waren. Evident was de afgetekende zege van Aalst nochtans niet. Er werd met een onuitgegeven defensie aangetreden op een bijveld van VC Westerlo dat aan de Zandberg deed denken.
 2. INTERVIEW met klimaatexpert Alex Polfliet: “Als er één rivier is die elektriciteit kan opwekken, is het de Dender”
  PREMIUM
  Aalst

  INTERVIEW met klimaatex­pert Alex Polfliet: “Als er één rivier is die elektrici­teit kan opwekken, is het de Dender”

  Haalt Aalst in de toekomst zijn energie uit de Dender? Wind kan stilvallen, de zon kan ondergaan, maar het water van de Dender blijft altijd stromen. Of Tereos binnen 100 jaar nog het warmtenet van de Zuidkaai zal bevoorraden is onzeker, maar de Dender zal er altijd zijn. Ooit zag de rivier zwart van de vervuiling, dreef er onnatuurlijk schuim op en stierven de vissen. Ondertussen is de Dender al veer properder, en volgens klimaatexpert Alex Polfliet kan ze bovendien energie opwekken voor duizenden gezinnen.