Briljanten bruiloft Jozef De Brandt en Lea Van den Broeck.
Volledig scherm
Briljanten bruiloft Jozef De Brandt en Lea Van den Broeck. © Stad Aalst

Jozef (87) en Lea (83) vieren hun briljanten jubileum met de hele familie

AalstOp een zonnige 17 mei 2022 werden Jozef De Brandt (87) en Lea Van den Broeck (83) 65 jaar na hun huwelijksdag door hun kinderen en schepen van Burgerlijke Stand Caroline De Meerleer (N-VA) gefeliciteerd met hun jubileum.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Prinsenverkiezing zeker nog vier jaar zonder zaal: “Budget voor evenementenhal doorgeschoven naar 2026"
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing zeker nog vier jaar zonder zaal: “Budget voor evenemen­ten­hal doorgescho­ven naar 2026"

  Aalst zal wellicht ook de prinsen van 2023, 2024 en 2025 verkiezen in de open lucht van de Grote Markt. De bouw van de evenementenhal op de Tragel kan ten vroegste afgerond zijn in 2026, wellicht later, zo blijkt uit het aangepaste financiële meerjarenplan. De 9 miljoen euro die voorzien was voor de evenementenhal op de Tragel worden doorgeschoven naar de volgende bestuursperiode.
 3. VELOVEILIG. 30% vindt het veilig fietsen in Aalst: “Afgelopen jaren zijn we een nieuwe weg ingeslagen”
  PREMIUM
  Aalst

  VELOVEILIG. 30% vindt het veilig fietsen in Aalst: “Afgelopen jaren zijn we een nieuwe weg ingeslagen”

  Uit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat 30 procent van de Aalstenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat kan beter. Met de invoering van een fietszone, fietsstraten en een circulatieplan is Aalst wel op weg om een fietsstad te worden, maar er moeten nog enkele stappen gezet worden. “De cijfers van het fietsrapport zijn op dit ogenblik zeker niet zoals we die zouden willen”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).