De Vismooil'n.
Volledig scherm
De Vismooil'n. © Rutger Lievens

Joodse gemeenschap legt klacht neer tegen Aalsterse carnavalsgroep: “Typerend voor het nazisme van 1939"

De Aalsterse carnavalsgroep De Vismooil’n heeft een klacht aan haar been vanwege het Forum der Joodse Organisaties (FJO) en het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België (CCOJB). Die dienden klacht in bij Unia tegen de Vismooil’n. De Aalsterse carnavalsgroep ging met het thema ‘een sabbatjoor’ de stoet in en zetten enkele karikaturen van joden op hun wagen. De groep dient op haar beurt klacht in tegen bedreigingen via sociale media. 

81 reacties

 • William Van den Berghe

  3 jaar geleden
  Het is niet de autochtone belg die antisemiet is, nee , men durft gewoon met de vinger niet te wijzen ,uit politieke correctheid, naar de hoek vanwaar dit komt.
 • Pascal Claeys

  3 jaar geleden
  Ongelooflijk dat die mensen nog zo kortzichtig zijn. Aalst carnaval is beroemd voor zijn spot met alles en nog wat... Als iedereen daarvoor op z’n tenen getrapt is....
 • Foexie

  3 jaar geleden
  Met hun belachelijke gedoe zorgen ze er zelf voor dat de mensen joden gaan haten. En dat is trouwens de definitie van antisemitisme. Dit is gewoon humor en niet eens spot laat staan haat.
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Na zoveel tijd mogen de joden ook eens stoppen met klagen hoor of precies zij alleen de hel hebben meegemaakt?wie is hier de racist?zij toch!daarvoor gaan klagen bij unia?ik klaag hun gezang aan tegenover ons?wij hebben met hun verleden niets te maken!ga bij de Duitsers klagen aub en laat ons gerust met jullie klaagzang over de oorlog!
 • Tony De Poorter

  3 jaar geleden
  Na meer dan 70 jaar wordt het eens tijd dat de joodse gemeenschap stopt van de holocaust uit te melken! De joden waren niet de enigen die vermoord werden, maar ze zijn wel de enigen die er zoveel heisa blijven over maken en in het verleden blijven leven...