Rudi Roth (75), Jood en Aalstenaar, vraagt om meer respect voor etnische minderheden, ook tijdens carnaval.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudi Roth (75), Jood en Aalstenaar, vraagt om meer respect voor etnische minderheden, ook tijdens carnaval. © RLA

Joodse Aalstenaar stuurt brief naar Unesco: “Schrap Aalst Carnaval niet van Werelderfgoedlijst, maar vraag actie tegen racistische spot”

Rudi Roth (75) heeft een lijvig document van 27 pagina’s naar Unesco verstuurd vol argumenten om Aalst Carnaval onder bepaalde voorwaarden op de Unesco-Werelderfgoedlijst te houden. Zijn doel is om zo racistische spot te weren uit de optocht. Het ziet ernaar uit dat Unesco op 12 december in Colombia zal beslissen om het carnaval van Aalst te schrappen van de lijst, maar dat hoeft voor Rudi Roth niet. “Ik ben Jood, Aalstenaar én fan van carnaval”, zegt hij.

4 reacties

 • Johny Goessens

  3 jaar geleden
  Beste Georges, Carnaval heeft van oorsprong niks met het Christendom te maken en de kerk heeft deze Heidense feesten zelfs trachten te verbieden. Ook Eindejaarsfeesten waren Heidens.
 • Georges Draps

  3 jaar geleden
  Ik ben niet akkoord ment deze persoon. Carnaval moet carnaval blijven. Is van oorsprong een Cristelijk feest en waarom moeten wij dit alle wijzigen voor Niet-Christelijke godsdiensten. Wat niet betekend dat men de vervolgingen van andere mensen of godsdiensten moet mee kunnen lachen of spotten. Dat doet carnaval Aalst niet. En wie dit niet leuk vind. Zet dan uw oogkleppen op. Of blijf weg van de stoet!!!!
 • marijke deruyck

  3 jaar geleden
  We gaan nu toch geen Joden, Islamieten, Boeddhisten of wat dan ook laten beslissen over onze in sé christelijke tradities, zoals wij niet over de hunne beslissen ?! Bovendien, waarom wordt alles wat niet Joods of niet Islamitisch is, altijd op de ene of andere manier in verband gebracht met racisme !
 • marc rooms

  3 jaar geleden
  Kan je het niet verdragen, ga dan niet kijken.
 1. Aalst is tweede stad van het land met wijkwerker geestelijke gezondheidszorg: “Als het niet gaat, praat of schrijf erover”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalst is tweede stad van het land met wijkwerker geestelij­ke gezond­heids­zorg: “Als het niet gaat, praat of schrijf erover”

  In de Rechteroeverwijk en stationsbuurt van Aalst is er sinds kort een wijkwerker geestelijke gezondheidszorg actief. Aalst is nog maar de tweede stad van het land waar zo’n wijkwerker aan de slag gaat. “Ik probeer contact te leggen met Aalstenaars die alleen met heel wat problemen zitten.” Wij spraken met Janes Demeersseman over zijn unieke functie.