Johan Van Nieuwenhove met de fiets waar hij 40 jaar geleden mee in de Dender reed.
Volledig scherm
Johan Van Nieuwenhove met de fiets waar hij 40 jaar geleden mee in de Dender reed. © Rutger Lievens

Johan (62) vindt fiets terug waarmee hij als 22-jarige in Dender viel: “Ik kon het eerst niet geloven, maar het is honderd procent zeker mijn fiets"

Veertig jaar geleden reed Johan Van Nieuwenhove (62) na een wedstrijd van Eendracht Aalst met een pintje te veel op in de Dender en zag zijn fiets wegzinken in het stinkende Denderwater. Nu, vier decennia later, heeft Johan zijn fiets teruggevonden.

13 reacties

 • wim van laethem

  2 jaar geleden
  V-brakes, gripshift, een TIG-gelast alu frame van 40 jaar geleden ? Het denderwater heeft opmerkelijke kwaliteiten: de dingen komen er 15 jaar jonger uit dan dat ze erin gaan. Ik neem één dezer een duik ...
 • Dirk Pauwels

  2 jaar geleden
  Geloof er niets van, het type stuur dat daar op staat is zeker niet van 1979.... Die zijn pas in de jaren 90 voor het eerst gebruikt geweest. Denk onze Johan weer eens te diep in het glas gekeken heeft, net als 40 jaar geleden...
 • Martin Van Lersberghe

  2 jaar geleden
  versnelling veranderen door aan het handvat te draaien bestond toen nog niet, plaatjes voor snelbinder bestond toen ook niet, hoogte verstelling stuur door een kniksysteem bestond toen ook niet! en dat zou die zijn fiets moeten zijn? vergeet het maar, deze fiets is nog geen 15 jaar oud!
 • Ronny Van Rysselberge

  2 jaar geleden
  Ik heb mijn twijfels bij de leeftijd van die fiets .Pivoterende voorbouw bestond niet in 1979, kwam pas begin jaren 90. Een sloping frame zou in 1979 veel bekijks hebben gehad. Een frame zonder lugs? Bestond toen niet. Het frame is zo te zien ook oversized. Waarschijnlijk TIG-gelast. Alu? Er zullen nog wel details zijn zoals de klem die de zadelpen in het frame moet vasthouden. Dat gebeurde in 1979 met een bout. Van één ding ben ik zeker: die fiets kan onmogelijk 40 jaar oud zijn.
 • Martin Van Lersberghe

  2 jaar geleden
  wat een zever, als je ziet welk systeem deze fiets heeft voor de snelbinder en het hoogte regelsysteem van het stuur ben ik al meer dan 100% zeker dat deze fiets nog geen 10j oud is!
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”