Suzanne Moortgat, de mama van Ilse Uyttersprot.
Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Moortgat, de mama van Ilse Uyttersprot. © RLA

Jef Vermassen, advocaat nabestaanden vermoorde Ilse Uyttersprot : “Assisenproces start binnen jaar”

AalstAdvocaat Jef Vermassen denkt dat het proces rond de moord op oud-burgemeester Ilse Uyttersprot binnen een jaar à anderhalf jaar zou kunnen starten. “Tegen de zomer zal het onderzoek afgerond zijn en dan kan het doorverwezen worden naar het Hof van Assisen in Gent”, zegt Vermassen, advocaat van de moeder van Ilse Uyttersprot.

 1. Amper verkeersacties in TARL door personeelstekort: minstens zeven extra mensen nodig
  PREMIUM
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Amper verkeersac­ties in TARL door personeels­te­kort: minstens zeven extra mensen nodig

  Zeggen dat politiezones in Halle-Vilvoorde met een personeelstekort kampen is een open deur intrappen. Maar hoe zich dat in de praktijk uit wordt af en toe zichtbaar voor het brede publiek. Het was Affligems oppositieraadslid Jo Lamberts (Groen) die tijdens de jongste gemeenteraad de kat de bel aanbond. “Tijdens het afgelopen jaar werd er maar één snelheidscontrole in onze gemeente gehouden”, stelde hij. Over dat cijfer is geen duidelijkheid, maar burgemeester Walter De Donder (CD&V) ontkent niet dat het de politiezone aan mensen ontbreekt voor flits- en alcoholcontroles. Momenteel zouden er minstens zeven extra mensen aangeworven moeten worden.
 2. Schepen Katrien Beulens en gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh treden toe tot N-VA: “Voortaan zijn we met 18 in de gemeenteraad”
  PREMIUM
  Aalst

  Schepen Katrien Beulens en gemeente­raads­lid Silke Van Vaeren­bergh treden toe tot N-VA: “Voortaan zijn we met 18 in de gemeente­raad”

  Schepen Katrien Beulens en gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh treden toe tot de N-VA. Zowel Beulens als Van Vaerenbergh verlieten in 2019 CD&V na een conflict binnen die partij over het meerjarenplan van het stadsbestuur. Sindsdien steunen ze de meerderheid in de gemeenteraad als onafhankelijken. Het aantal raadsleden van N-VA in de gemeenteraad stijgt daarmee van 16 naar 18.
 1. Uitschakelen Aalsterse straatverlichting lokt veel reacties uit: “Op veiligheid bespaar je toch niet?”
  PREMIUM
  Aalst

  Uitschake­len Aalsterse straatver­lich­ting lokt veel reacties uit: “Op veiligheid bespaar je toch niet?”

  Kerstverlichting alom in de straten van het stadscentrum van Aalst. Ook in het kerstdorp en aan de ijspiste branden duizend gezellige kerstlampjes. Wie op een weekdag na 23 uur naar huis wandelt pakt best wel een zaklamp mee, want de straatverlichting in Aalst is dan uitgeschakeld om te besparen. “Het geeft de mensen echt wel een onveilig gevoel. Op veiligheid bespaar je toch niet”, luiden de reacties.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.