Julien Andries (links) bouwde Villa Madonna van Joost Van Goethem in 20.000 Legoblokjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Julien Andries (links) bouwde Villa Madonna van Joost Van Goethem in 20.000 Legoblokjes. © RV

Je vervelen in de kerstvakantie? Niet met deze 10 tips!

RegioOei, kerstvakantie... Die staat bij uw kroost zonder twijfel al een tijdje groot aangestipt in de agenda. En hoewel een wandeling in het bos of genieten van een pannenkoek met warme chocomelk zeker op het to-do-lijstje staan, serveren we je tien tips voor wat je in die twee weken nog allemaal kunt doen. Van fietsen op de wielerpiste in Herzele tot Villa Madonna in Legoblokjes ontdekken tijdens een wandeling in Ronse.

 1. Ex-burgemeester Denderleeuw voor rechtbank na zwaar ongeval in Aalst: “Cliënt heeft geen alcoholprobleem”
  Aalst

  Ex-burgemees­ter Dender­leeuw voor rechtbank na zwaar ongeval in Aalst: “Cliënt heeft geen alcoholpro­bleem”

  Ex-burgemeester van Denderleeuw Jan De Dier moest vandaag opnieuw verschijnen voor het zware ongeval dat hij veroorzaakte op de Parklaan in Aalst, nu drie jaar geleden. Hij reed er toen tegen een geparkeerd voertuig, mogelijk na neurologische problemen, maar hij was ook onder invloed van alcohol. “Dit ging om enkele consumpties, die hij eerder die dag in Oostende had gedronken”, vertelt zijn advocaat.
 2. Aalstenaars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermondenaren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Aalste­naars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermon­de­na­ren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”

  Bezoek uit Aalst zaterdagnamiddag op de Grote Markt in Dendermonde. De carnavalisten van Lotsjonslos brachten een nieuwe kop voor het Ros Beiaard. Tot eigen groot jolijt en tot menig sceptische blik van de Dendermondenaren. Daarmee bereikte de rivaliteit tussen beide steden een volgende episode. “De nieuwe kop is ook veel mooier dan de originele, maar dat is nu ook weer niet zo moeilijk.”
 1. Man in coma geslagen met fles lachgas: drie verdachten blijven in de cel voor poging doodslag
  Affligem

  Man in coma geslagen met fles lachgas: drie verdachten blijven in de cel voor poging doodslag

  De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de drie verdachten die begin mei betrokken waren bij een gewelddadig incident in Affligem, dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde. Een twintiger uit Sint-Jans-Molenbeek raakte toen levensgevaarlijk gewond toen hij werd neergeslagen met een draagbare heliumtank. De drie verdachten blijven nog minstens een maand in de cel.