Alice Toen
Volledig scherm
Alice Toen © Essentiel

Jazz Madd met actrice Alice Toen, sopraan Françoise Vanhecke en muzikant Jean Van Der Schueren

Aalst/Denderleeuw/NinoveMuziek- en poëzieliefhebbers worden in oktober verwend met Jazz Madd in Aalst, Denderleeuw en Ninove.

 1. Prinsenverkiezing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuitreiking van Aalst carnavalsstoet op de Grote Markt”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuit­rei­king van Aalst carnavals­stoet op de Grote Markt”

  Het ziet er naar uit dat de prinsenverkiezing op de Grote Markt van Aalst een blijver wordt. Het Aalsterse schepencollege is zeer enthousiast over de eerste editie in de schaduw van het belfort en dus keert de prinsenverkiezing volgend jaar daar terug. Meer dan waarschijnlijk opnieuw in oktober. Nu de Florahallen afgebroken zijn, verhuist de prijsuitreiking van de Aalsterse carnavalsstoet ook naar de Grote Markt.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”
  PREMIUM
  Aalst

  Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”

  Johnny Marcoen is het mooiste bewijs dat je geen prinsenverkiezing hoeft te winnen om je onsterfelijk te maken bij de Aalsterse carnavalisten. De liedjes van ‘de keizer van de verloren prinsenverkiezingen’ zijn pure nostalgie voor tal van Aalstenaars. Nu zondag zingt hij nog eens ‘Zjeur Jong’ en ‘Johnny zoi ze’ en al zijn andere liedjes in café Den Biekerf. Alleen al een bezoek aan het ‘oudste café van de stad’ is dezer dagen een niet te versmaden belevenis, want de nieuwe uitbaters hebben het ingericht met heel veel liefde voor Aalst.
 1. Aalsterse carnavalsgroepen voortaan beoordeeld op humor en vakmanschap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse carnavals­groe­pen voortaan beoordeeld op humor en vakman­schap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”

  De grappigste en creatiefste carnavalsgroepen van de Aalsterse carnavalsstoet moeten de meeste punten krijgen, vindt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Met het nieuwe stoetreglement waar dinsdag over gestemd wordt op de gemeenteraad staan voortaan spot, satire en vakmanschap centraal. Opmerkelijk: als je als kleine vaste carnavalsgroep twee jaar op rij als laatste eindigt, word je automatisch een losse groep.