Een schaalmodel van de sleufmachine Moonfish, die de kabels tot acht meter onder de zeebodem zal ingraven.
Volledig scherm
Een schaalmodel van de sleufmachine Moonfish, die de kabels tot acht meter onder de zeebodem zal ingraven. © Jan De Nul

Jan De Nul Group legt 90 km onderzeese kabels naar windparken voor Nederlandse kust

AalstJan De Nul Group uit Aalst en het bedrijf LS Cable & System hebben de eerste 90 kilometer onderzeese stroomkabels voor de windparken Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) klaar. Het kabellegschip Isaac Newton zal de kabels op de zeebodem leggen. Baggerbedrijf Jan De Nul specialiseert zich de laatste jaren in het bouwen van windmolenparken op zee.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, ondernemers uit de buurt springen in de bres
  Erembodegem

  Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, onderne­mers uit de buurt springen in de bres

  De zware brand op de Hogeweg in Erembodegem donderdagnamiddag heeft het levenswerk van Malhi en zijn gezin volledig vernietigd. De brand was bijzonder zwaar en het restaurant en hun woonplaats ging volledig in vlammen op. De dekenij Hogeweg, die alle handelaars in de buurt omvat, wil nu iets doen voor het gezin om hen te helpen. “We willen hen zoveel mogelijk helpen waar mogelijk", zegt Bart Verbeiren van de dekenij.