Jan-Bart Vergeylen
Volledig scherm
Jan-Bart Vergeylen © Swirko

Jan-Bart een van de 50 topgenomineerden van ‘Leraar van het jaar’: “Ik sta al eens op tafel in de les geschiedenis”

AalstJan-Bart Vergeylen, leerkracht van het DvM HTB uit Aalst, is een van de topgenomineerden van ‘Leraar van het jaar’ van Klasse. Uit 50 topgenomineerden kiest de jury 1 leraar als symbolische winnaar. Die krijgt op dinsdag 28 juni de eretitel ‘Leraar van het Jaar 2022’.

 1. Invoering ILvA-containers heeft positief effect: “Totale afvalberg met 8 procent gedaald”
  PREMIUM
  Aalst

  Invoering IL­vA-containers heeft positief effect: “Totale afvalberg met 8 procent gedaald”

  De invoering van de grijze afvalcontainers in het ILvA-werkingsgebied heeft volgens de eerste cijfers een positief effect gehad op de afvalberg. De afvalcijfers zijn beduidend gedaald. “In de negen steden en gemeenten van fase 1 hebben de inwoners op één jaar tijd gemiddeld 62,7 kg restfractie in hun restcontainer gegooid. Dat is een daling van maar liefst 35,6 kg minder per inwoner in vergelijking met 2020", zegt afvalcintercommunale ILvA.
 2. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.