De maan in de Sint-Martinuskerk op de tiende editie van Cirk!, vorig jaar.
Volledig scherm
De maan in de Sint-Martinuskerk op de tiende editie van Cirk!, vorig jaar. © Geert De Rycke

Is er nog toekomst voor Cirk? “Moet besproken worden”, zegt schepen Matthias De Ridder (N-VA)

De komende drie dagen landt Cirk! weer in Aalst, met straattheater, acrobatie, veel humor, verwondering en gezelligheid. Of het circusfestival ook de komende jaren zal plaatsvinden in Aalst, is niet honderd procent zeker. “Alles moet bespreekbaar zijn op het overleg over de meerjarenplanning, en zeker Cirk dat verlieslatend is”, zegt schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA).

 1. De Frigo start met afhaal: “De eerste Frigoboxen staan al klaar”
  PREMIUM
  Aalst

  De Frigo start met afhaal: “De eerste Frigoboxen staan al klaar”

  Restaurant De Frigo is dan wel gesloten, maar je kan de lekkere vleesgerechten nu in huis halen. Matthias De Ridder gaf de afhaalboxen een naam die je snel onthoudt: Frigoboxen. De eerste boxen gaan vanavond al de deur uit en het is de bedoeling dat Frigobox.be in de toekomst een blijver wordt. “Want ik vrees dat de restaurants langer dan een maand dicht zullen zijn”, zegt De Ridder. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Festival met 3D-carnavalssculpturen is afgevoerd: “Een nieuw carnavalsdecor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)
  PREMIUM
  Aalst

  Festival met 3D-carnavalss­culp­tu­ren is afgevoerd: “Een nieuw carnavals­de­cor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA)

  Nee, er komt geen 3D-sculpturenfestival met carnavalsfiguren in de carnavalsperiode van 2021. Er is weinig of geen animo bij het stadsbestuur om dat te organiseren en bovendien wil men niet raken aan de prijzenpot van de carnavalsgroepen. Oud-prins carnaval en N-VA’er Kris Van Vaerenbergh lanceerde op de verenigde commissie woensdagavond wel het voorstel om een nieuw carnavalsdecor te bouwen voor de gevel van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Het ziet er naar uit dat dat voorstel het ook zal halen.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is