Alex Polfliet
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Polfliet © JP Swirko

INTERVIEW met klimaatexpert Alex Polfliet: “Als er één rivier is die elektriciteit kan opwekken, is het de Dender”

AalstHaalt Aalst in de toekomst zijn energie uit de Dender? Wind kan stilvallen, de zon kan ondergaan, maar het water van de Dender blijft altijd stromen. Of Tereos binnen 100 jaar nog het warmtenet van de Zuidkaai zal bevoorraden is onzeker, maar de Dender zal er altijd zijn. Ooit zag de rivier zwart van de vervuiling, dreef er onnatuurlijk schuim op en stierven de vissen. Ondertussen is de Dender al veer properder, en volgens klimaatexpert Alex Polfliet kan ze bovendien energie opwekken voor duizenden gezinnen.

 1. Komt er nog een assisenproces tegen de Bende van Nijvel? “Ik geloof er niet meer in. Het is te laat”, zegt advocaat Jef Vermassen
  PREMIUM
  Aalst

  Komt er nog een assisenpro­ces tegen de Bende van Nijvel? “Ik geloof er niet meer in. Het is te laat”, zegt advocaat Jef Vermassen

  Op 8 november 2025 verjaren de misdaden van de Bende van Nijvel en bij de nabestaanden lijkt alle hoop op een proces tegen de moordenaars van hun familie weg. Ook advocaat Jef Vermassen denkt niet dat er nog een assisenproces komt. “Maar als de feiten verjaren in 2025, dan hoop ik dat het dossier publiek wordt gemaakt. Dan kan alle smeerlapperij naar boven komen”, zegt hij.
 1. Nog zo’n 100 dagen tot Aalst carnaval: “Covid Safe Ticket? Mondmaskers? Het is totale vrijheid of thuisblijven”
  PREMIUM
  Aalst

  Nog zo’n 100 dagen tot Aalst carnaval: “Covid Safe Ticket? Mondmas­kers? Het is totale vrijheid of thuisblij­ven”

  Nog iets meer dan honderd dagen en dan is het weer carnaval in Aalst. Op 27 en 28 februari en 1 maart 2022 trekken de Aalstenaars opnieuw hun meest spottende kostuum aan en gaan de carnavalswagens met 3D-cartoons in piepschuim weer door de straten. Tenzij... het ondenkbare waarheid wordt door corona. Hoe gaan de carnavalisten de editie 2022 tegemoet? “Een carnaval met een Covid Safe Ticket? Vergeet het.”