Nigel Goodrich en Patricia Teitelbaum
Volledig scherm
PREMIUM
Nigel Goodrich en Patricia Teitelbaum © Simon De Cock

Interview met initiatiefnemers van petitie met 22.000 handtekeningen om Aalst carnaval van Unesco-lijst te halen: “Joodse mensen zijn niet boos, ze zijn bang”

Op 12 december oordeelt Unesco of Aalst carnaval werelderfgoed blijft of niet. Nigel Goodrich en Patricia Teitelbaum van International Movement for Peace and Coexistence reizen naar Bogota in Colombia om er persoonlijk hun petitie met 22.000 handtekeningen af te geven aan de directeur-generaal van Unesco. Zij vragen dat het carnaval van Aalst haar Unesco-label verliest. “Carnaval is spotten met de machtigen der aarde, maar je spot toch niet met de kwetsbaren?”, zeggen ze.

0 reacties

 1. (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 4: “Onveiligheidsgevoel is ook hoog in Denderleeuw en Ninove. Er wordt te veel gepolariseerd aan de Dender”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 4: “Onveilig­heids­ge­voel is ook hoog in Dender­leeuw en Ninove. Er wordt te veel gepolari­seerd aan de Dender”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: Hoe verhoudt Aalst zich tot andere steden en gemeenten?
 1. (ON)VEILIGHEID IN AALST deel 2: “Ik ben niet bang, maar mijn vrouw en dochter mijden het station”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEID IN AALST deel 2: “Ik ben niet bang, maar mijn vrouw en dochter mijden het station”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: de hotspots.