Aan Hal 5 waagden de deelnemers zich aan een ritje met een eenwieler.
Volledig scherm
Aan Hal 5 waagden de deelnemers zich aan een ritje met een eenwieler. © Stan Swinnen

Initiatie eenwieleren voor kinderen: “Jij kan al fietsen? Goed zo! Maar kan je ook fietsen met maar 1 wiel?”

AalstOp 5 april is er in Aalst een initiatie eenwieleren voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Wie dus wil leren fietsen op één wiel, moet die dag naar CC De Werf.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Stephan De Jonghe werd maar 31 jaar oud, toch leeft zijn naam voort in pianowedstrijd: “Daar zit de liefde voor iets tussen”
  PREMIUM
  Aalst

  Stephan De Jonghe werd maar 31 jaar oud, toch leeft zijn naam voort in pianowed­strijd: “Daar zit de liefde voor iets tussen”

  Nu zondag brengen jeugdige pianisten opnieuw virtuoos pianospel in de stadsfeestzaal van Aalst, want dan vindt de Stephan De Jonghe-pianowedstrijd plaats. Finalisten groeien vaak door naar de competitie buiten categorie: de Koningin Elisabethwedstrijd. Maar wie was die Stephan De Jonghe eigenlijk? En waarom is er een wedstrijd naar deze Aalstenaar vernoemd, ook al werd hij amper 31 jaar oud? “Daar zit de liefde voor iets tussen", zegt Peter Thomas.