Zonneroos
Volledig scherm
Zonneroos © Zonneroos

In pyjama naar school: De Zonneroos doet mee aan de Nationale Pyjamadag

AalstBasisschool De Zonneroos uit Aalst deed mee aan de Nationale Pyjamadag.

 1. 1,4 miljoen euro voor restauratie van Sint-Jozefkerk: “Dakwerken en versteviging torenspits”
  Aalst

  1,4 miljoen euro voor restaura­tie van Sint-Jozefkerk: “Dakwerken en verstevi­ging torenspits”

  Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) zet het licht op groen voor de restauratie van de Aalsterse Sint-Jozefkerk. “In deze restauratiefase worden de toren en de voorgevel grondig gerestaureerd. Aan de toren zijn dakwerken voorzien en de torenspits wordt beter beveiligd”, zegt minister Diependaele. Voor deze restauratiewerken voorziet de Vlaamse overheid een premie van 1,4 miljoen euro.
 2. Vroeger hopmagazijn en platenwinkel wordt residentie ‘De Groene Belle’ Monopole: “8 luxeappartementen en 2 kantoren”
  PREMIUM
  Aalst

  Vroeger hopmaga­zijn en platenwin­kel wordt residentie ‘De Groene Belle’ Monopole: “8 luxeappar­te­men­ten en 2 kantoren”

  Ooit was het pand een hopmagazijn en daarna als platenzaak Yellow Cab the place to be voor dj’s, maar dat is allemaal nostalgie. Twee kantoren, acht luxueuze appartementen waaronder een penthouse komen er in de plaats. Tot grote vreugde van al wie houdt van erfgoed blijft de gevel van dit stukje Aalsters industrieel verleden wel bewaard. De ontwikkelaar legt uit wat hij ermee van plan is.
 3. Ouders van Aalsterse tumblers mogen zaal niet binnen op JeugdWK in Baku: “En Belgische televisie voorziet geen livestream meer”
  PREMIUM
  Aalst

  Ouders van Aalsterse tumblers mogen zaal niet binnen op JeugdWK in Baku: “En Belgische televisie voorziet geen livestream meer”

  Ouders die hun dochters wilden aanmoedigen in Baku in Azerbeidzjan op het jeugdWK tumbling, zijn voor niks naar daar gereisd zo lijkt het. Door de coronamaatregelen mogen ze de wedstrijdzaal niet binnen en nu kregen ze te horen dat de VRT de livestream niet zal uitzenden. Het Aalsterse tumblingteam had al eens pech: de trainster Natalie De Neef testte net voor de reis positief op corona en kon niet mee.