Ons Dagelijks Groen
Volledig scherm
PREMIUM
Ons Dagelijks Groen © RLA

In het spoor van de korte keten bij Ons Dagelijks Groen in Meldert: “Onze hoevewinkel is iets helemaal anders dan een supermarkt”

MeldertLiefst één op de vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in onze regio. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag gaan we langs bij Ons Dagelijks Groen in Meldert. Het preibedrijf stapte van de massaproductie af en profileert zich als sociale zorgboerderij met lokaal gekweekte groentjes. Kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestjes vieren tussen de geiten en de kippen en tussendoor iets opsteken van het boerenleven.

 1. 1,3 miljoen euro steun voor Medec Aalst voor productie beademingstoestellen
  Aalst

  1,3 miljoen euro steun voor Medec Aalst voor productie beademings­toe­stel­len

  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) kent strategische transformatiesteun toe aan Medec International in Aalst. Dat bedrijf ontwikkelt en assembleert beademingstoestellen voor de diensten anesthesie en intensieve zorgen in ziekenhuizen. De vraag naar dergelijke toestellen is door de coronapandemie heel erg gestegen. De pandemie heeft de ontwikkeling van een meer aangepast beademingstoestel bovendien in een stroomversnelling gebracht.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend