Fernand Huts, Christoph D’Haese en prinses Astrid tussen rijen van Aalsterse Gilles.
Volledig scherm
Fernand Huts, Christoph D’Haese en prinses Astrid tussen rijen van Aalsterse Gilles. © Geert De Rycke

IN BEELD: Prinses Astrid opent PiKANT! in Moorsel

Prinses Astrid heeft samen met haar man prins Lorenz Moorsel een bezoek gebracht om er de tentoonstelling van Fernand Huts PiKANT! te openen. Ze had er een uitgebreid gesprek met een van de Aalsterse Gilles, Marleen Meert, die helemaal ondersteboven was na de ontmoeting met de prinses: “Het mooiste moment van mijn 46 jaar als Gilles”, zei ze.

  1. Festival met 3D-carnavalssculpturen is afgevoerd: “Een nieuw carnavalsdecor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)
    PREMIUM
    Aalst

    Festival met 3D-carnavalss­culp­tu­ren is afgevoerd: “Een nieuw carnavals­de­cor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA)

    Nee, er komt geen 3D-sculpturenfestival met carnavalsfiguren in de carnavalsperiode van 2021. Er is weinig of geen animo bij het stadsbestuur om dat te organiseren en bovendien wil men niet raken aan de prijzenpot van de carnavalsgroepen. Oud-prins carnaval en N-VA’er Kris Van Vaerenbergh lanceerde op de verenigde commissie woensdagavond wel het voorstel om een nieuw carnavalsdecor te bouwen voor de gevel van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Het ziet er naar uit dat dat voorstel het ook zal halen.