De trappen van Odisee Aalst in regenboogkleuren.
Volledig scherm
De trappen van Odisee Aalst in regenboogkleuren. © Swirko

In Aalsterse hogeschool Odisee kunnen regenboogkleuren wel: “Een krachtig symbool voor samenleven in diversiteit”

AalstHet stadsbestuur van Aalst stemde afgelopen dinsdag nog tegen een regenboogzebrapad in de stad, bij hogeschool Odisee Aalst kiezen ze wel complexloos voor een positieve benadering van diversiteit. De grote trappenhal kleurt in regenboogkleuren. “We wilden een krachtig statement maken in de Warmste Week. Hier kan je zijn wie je bent”, zegt Karen De Leenheer van Odisee.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Advocaat Jurgen D. wil 4 psychologen laten getuigen tijdens assisenproces over moord Ilse Uyttersprot: “Zij zullen ander beeld schetsen dan de media”

  Advocaat Jurgen D. wil 4 psycholo­gen laten getuigen tijdens assisenpro­ces over moord Ilse Uyt­tersprot: “Zij zullen ander beeld schetsen dan de media”

  Jurgen D., de verdachte van de moord op politica Ilse Uyttersprot in 2020 in Aalst wil vier gevangenispsychologen laten oproepen voor het proces. Dat zei hij tijdens een preliminaire zitting woensdag. “Die personen zijn cruciaal in onze verdediging. Zij kunnen er zelfs voor kiezen om hun beroepsgeheim te doorbreken”, stelde zijn advocaat Brecht Horsten.
  Aalst