Afvalcontainer ILVA
Volledig scherm
Afvalcontainer ILVA © Koen Moreau

ILvA-ploegen starten vanaf 28 juni al om 5 uur

AalstDe zomer komt eraan en dus heeft afvalintercommunale ILvA beslist haar ploegen vroeger te laten starten met de afvalinzameling.

 1. Amber (18) maakt overheerlijke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantiejob nog niet voor deze zomer”
  PREMIUM
  Aalst

  Amber (18) maakt overheer­lij­ke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantie­job nog niet voor deze zomer”

  Een vakantiejob starten en een centje bijverdienen zoals elke andere jongere, voor Amber Nica (18) uit Aalst kan het deze zomer nog niet. Al anderhalf jaar vecht ze tegen lymfeklierkanker en moet ze dus de sociale contacten beperken. Omdat een gewone vakantiejob uitgesloten is, bakt Amber cupcakes en verkoopt ze die via haar zelfgemaakte webshop De Lekkerbek Gebakjes. Want cupcakes bakken, dat vindt ze heerlijk. “Mijn grote droom is om eens gepersonaliseerde cupcakes te maken voor een event, dat heb ik nog niet mogen doen”, zegt ze.
 2. De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”
  PREMIUM
  Aalst

  De Molen­straat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

  Is de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.