Dodelijk drama in Aalst: bestelwagen PostNL rolt zonder bestuurder weg en rijdt bewoonster (68) en dakwerker (59) aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Dodelijk drama in Aalst: bestelwagen PostNL rolt zonder bestuurder weg en rijdt bewoonster (68) en dakwerker (59) aan. © Jan De Meuleneir / Photo News

“Ik hoorde een doffe klap, gevolgd door vijf minuten geschreeuw. Daarna werd het stil”: Bewoonster (68) en dakwerker (59) lopen op hulpgeroep van pakjesbezorger af. En net dán kwam dat busje

De bewoners in het centrum van Aalst zijn nog steeds in shock nadat gisterenvoormiddag twee mensen om het leven kwamen toen een PostNL-bestelwagen - zonder chauffeur - hen aanreed. De pakjesbezorger was net aan het leveren toen zijn camionette naar beneden begon te bollen. “Het is de meest ongelukkige opeenstapeling van omstandigheden.”

35 reacties

 • Jan De Schutter

  1 maand geleden
  Silvio Giddelo; volledig eens! Zit hier blijkbaar vol perfecte chauffeurs! Deze pakjes bezorger heeft dat niet gewild!
 • Bruno Van Praet

  1 maand geleden
  Ook meegemaakt. Voor wat de handrem betreft. Ik heb een tijdje geleden soortgelijks ondervonden. Gelukkig zonder enige schade. Op de parking van een warenhuis, auto (was een vervangwagen) mooi in de vakken geparkeerd. Handrem opgetrokken (hoop ik toch) en toch is de auto achteruit gebold. En zoals er hier velen schrijven: ik wil de stress van de bezorgers niet meemaken. Wat in Aalst gebeurd is, is een heel spijtig ongeval.
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Zoals die pakjesbezorgers rondrijden, is het gewoon een kwestie van tijd eer er iets gebeurd. Nog nooit zo'n ongegeneerd chauffeurs op de baan zien rondrijden. Het wordt eens tijd dat men mensen aanneemt met een rijbewijs afgelegd in België. Dat scheelt!
 • Raf Van Duyse

  1 maand geleden
  Weer PostNL ... moeten de mensen nog wat meer opjagen ... Sterkte aan de Familie van de slachtoffers ...
 • Efraim Wuyts

  1 maand geleden
  Sommige merken zijn al uitgerust met een veiligheid waarbij de wagen in neutrale stand automatisch bij vooruit of achteruit “bollen” tot stilstand komt omdat de handrem geactiveerd wordt.
 1. Na 54 dagen coma door corona gaat het al heel wat beter met traiteur Rudy (73): “Maar basketballen gaat helaas niet meer”
  PREMIUM
  Aalst

  Na 54 dagen coma door corona gaat het al heel wat beter met traiteur Rudy (73): “Maar basketbal­len gaat helaas niet meer”

  Honderd dagen lag hij in het OLV-ziekenhuis van Aalst, waarvan 54 dagen in coma, maar corona kreeg de Aalsterse traiteur Rudy De Ridder (73) niet klein. In juli 2020 verliet de man in een bed en onder luid applaus van het ziekenhuispersoneel en vrienden het OLV. Ondertussen gaat het weer heel wat beter met Rudy en helpt hij alweer in de traiteurszaak van zijn zoon. Basketten met zijn vrienden, dat gaat jammer genoeg niet meer. Samen met nog enkele anciens hangt Rudy zijn basketschoenen definitief aan de haak.