De Geniepegen Drauk
Volledig scherm
De Geniepegen Drauk © RLA

Iconisch café De Geniepegen Drauk stopt ermee: “Met spijt in het hart”

AalstHet deed al een tijdje de ronde in Aalst dat café De Geniepegen Drauk niet meer zou openen na de lockdown en de uitbaters bevestigen dat nieuws ook. Het iconische café in de Sint-Jorisstraat doet de boeken toe, door problemen met de brouwerij, schrijven de cafébazen op sociale media. In april hield ook al een ander Aalsters horeca-monument, de Cirque Mystic, ermee op.

  1. Elk jaar minder criminele feiten, toch was het onveiligheidsgevoel nooit groter: “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleuring van de stad”
    Aalst

    Elk jaar minder criminele feiten, toch was het onveilig­heids­ge­voel nooit groter: “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleu­ring van de stad”

    Multiculturaliteit is niet gelijk aan multicriminaliteit in Aalst. Uit de statistieken van de Stadsmonitor van de Vlaamse overheid blijkt dat 24% van de bevolking van buitenlandse afkomst is, maar het aantal criminele feiten daalt jaarlijks. En toch voelde de Aalstenaars zich nooit onveiliger. “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleuring van zijn stad.”