Mariska Van Lissum uit Aalst sprong meteen op de kar van Team Belgium for Australië. Ze is nu volop bezig met het breien van buideltjes.
Volledig scherm
Mariska Van Lissum uit Aalst sprong meteen op de kar van Team Belgium for Australië. Ze is nu volop bezig met het breien van buideltjes. © RLA

Hulp voor Australië: buidels breien en haken voor babykangoeroes en -koala’s die moeder verloren in het vuur

De bosbranden in Australië raken niet alleen de mensen, maar ook miljoenen dieren zijn op de vlucht, blijven gewond of verweesd achter. Om al die weeskangoeroes en -koala’s warm te houden, is er een vraag van Australië om textielen buideltjes op te sturen. Enkele honderden Vlamingen zijn sinds gisteren beginnen breien en haken.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?