Sinds de eerste lockdown bezorgt het Huis van het Kind speelideepakketten aan kinderen.
Volledig scherm
Sinds de eerste lockdown bezorgt het Huis van het Kind speelideepakketten aan kinderen. © RV

Huis van het Kind blijft speelideepakketten geven aan kinderen

AalstSinds de eerste lockdown bezorgt het Huis van het Kind speelideepakketten aan kinderen. Zo’n pakket bevat een aanvullend, toegankelijk en laagdrempelig aanbod om de dag te breken. “Intussen bezorgt OCMW Aalst de pakketten aan huis, waardoor we gemakkelijker kinderen van kwetsbare gezinnen bereiken”, zegt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA). 

 1. Gezin moet appartement half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”
  Denderhoutem

  Gezin moet apparte­ment half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”

  Jens Van den abeele (32) moet met zijn vriendin en zoontje zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem half juli verlaten omdat de gemeente Haaltert, die eigenaar is, er een noodwoning van wil maken. De gemeente doet wellicht niets onwettig, maar voor Jens en zijn gezin is het een zure appel om door te bijten. “Ik vind het verschrikkelijk dat we weg moeten voor een noodwoning, want ze zetten mensen op straat die in nood terechtkomen”, aldus Jens. De gemeente verzekert dat ze het gezin wil helpen.
 2. Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwagens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”
  PREMIUM
  Aalst

  Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwa­gens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”

  In 2021 slaan we Aalst carnaval over, maar kunnen de carnavalisten dit jaar wel een wagen bouwen voor carnaval 2022? Aalst viert een heel jaar carnaval, wordt wel eens gezegd, en sommige groepen beginnen in niet-coronatijden al in april aan hun wagen en kostuums. In carnavalsmiddens wordt september als uiterste datum gezien om te starten met de bouw van een carnavalswagen, maar kan dat dit jaar wel? Want pas tegen eind 2021 zal iedereen gevaccineerd zijn.
 1. KSV Geraardsbergen haalt nieuwe jonge coach binnen: “De visie van Kevin Franck past perfect bij de club”

  KSV Geraards­ber­gen haalt nieuwe jonge coach binnen: “De visie van Kevin Franck past perfect bij de club”

  Het trainerstrio Kevin Waegemans, Davy Van Den Broeck en Bram De Bolle zet volgend seizoen een stap terug bij tweedeprovincialer KSV Geraardsbergen. Het trio zal de jeugdwerking ondersteunen. Met voormalig profvoetballer Kevin Franck halen de geel-rode troepen een bekende naam binnen als T1. Franck stapt op bij FC Mere dat overigens fusioneert met Bambrugge. Hij krijgt met Maxime Cools een clubicoon als T2 aan zijn zijde.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter