Gerlinde Schollaert
Volledig scherm
Gerlinde Schollaert © RLA

Huis 19 zet Aalsters dialect op koekjes- en snoepjesdozen: “Bestellingen van over hele wereld”

Snoepjeswinkel Huis 19 uit de Nieuwstraat in Aalst verkoopt koekjes- en snoepjesdozen met een uitspraak in het Aalsters dialect. Op de snoepjesdozen staat ’k em er deegd van’ en op de koekjesdozen ‘kaffeklasj’.

  1. Festival met 3D-carnavalssculpturen is afgevoerd: “Een nieuw carnavalsdecor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)
    PREMIUM
    Aalst

    Festival met 3D-carnavalss­culp­tu­ren is afgevoerd: “Een nieuw carnavals­de­cor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA)

    Nee, er komt geen 3D-sculpturenfestival met carnavalsfiguren in de carnavalsperiode van 2021. Er is weinig of geen animo bij het stadsbestuur om dat te organiseren en bovendien wil men niet raken aan de prijzenpot van de carnavalsgroepen. Oud-prins carnaval en N-VA’er Kris Van Vaerenbergh lanceerde op de verenigde commissie woensdagavond wel het voorstel om een nieuw carnavalsdecor te bouwen voor de gevel van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Het ziet er naar uit dat dat voorstel het ook zal halen.