Of het houtwerk rond het schilderij van Rubens ook met houtworm te kampen heeft, is nog niet onderzocht.
Volledig scherm
Of het houtwerk rond het schilderij van Rubens ook met houtworm te kampen heeft, is nog niet onderzocht. © Rutger Lievens

Houtworm tast eeuwenoude altaren aan

AALSTDe houtworm heeft het gemunt op het hout van de barokke altaren van de Sint-Martinuskerk in Aalst. Er zijn al sculpturen afgebrokkeld door het knagende insect en als er niet wordt ingegrepen blijft er straks niks meer over. De beestjes vernietigen zonder daarbij ook de altaren te beschadigen is echter niet zo'n simpele opdracht.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Aalsterse studenten voor het eerst sinds corona terug op campus: “Verloren studententijd inhalen”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse studenten voor het eerst sinds corona terug op campus: “Verloren studenten­tijd inhalen”

  Voor het eerst sinds corona zijn de gangen van de hogescholen Odisee en Hogent in Aalst weer gevuld met studenten, want het nieuwe academiejaar is gestart. Veel is bij het oude gebleven, maar corona bleek ook een leerschool. Zo zal er volgens de nieuwe campusbeheerder van Odisee, Karen De Leenheer, meer dan ooit aandacht zijn voor studenten- én docentenwelzijn. En online lessen verdwijnen niet helemaal.