Dag van de Wetenschap op 24 november.
Volledig scherm
Dag van de Wetenschap op 24 november. © Odisee.

Hogeschool laat jongeren experimenteren op Dag van de Wetenschap

Tijdens Dag van de Wetenschap op zondag 24 november laat hogeschool Odisee in Aalst bezoekers van alle leeftijden ontdekken wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan. Ook campus Aalst staat klaar met technische snufjes, boeiende verhalen en uitdagende activiteiten.

 1. Boezemvriendin van Ilse Uyttersprot over het gemis: “Soms denk ik dat het een nare droom was, maar de realiteit is anders”
  PREMIUM
  Aalst

  Boezem­vrien­din van Ilse Uyt­tersprot over het gemis: “Soms denk ik dat het een nare droom was, maar de realiteit is anders”

  Aalst verkeerde in shock, die 4de augustus van deze zomer, toen bekend raakte dat oud-burgemeester Ilse Uyttersprot (53) vermoord was teruggevonden. Familie, vrienden en talloze Aalstenaars rouwen nog altijd om de vermoorde politica. Er is ook strijdvaardigheid, om nu eindelijk iets te doen aan partnergeweld. Daarom was er vandaag de wittelintjesactie van Vrouw & Maatschappij en CD&V in Aalst, in aanwezigheid van de mama van Ilse en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Carla Coen, de boezemvriendin van Ilse, vertelt over het immense verdriet waarmee familie en vrienden achterblijven.
 1. Toch coronapremie voor ál het ASZ-personeel: “Een kost van 500.000 euro die de overheid niet compenseert”
  PREMIUM
  Aalst

  Toch coronapre­mie voor ál het AS­Z-personeel: “Een kost van 500.000 euro die de overheid niet compen­seert”

  VZW Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis van het ASZ betaalt zelf een aanmoedigingspremie aan haar medewerkers als waardering voor hun inzet. De raad van bestuur van de vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis heeft maandagavond beslist om de premie van 985 euro bruto toe te kennen aan het personeel van de vzw Medische Staf volgens de modaliteiten die ook in de ziekenhuizen van toepassing zullen zijn. De meer dan vierhonderd personeelsleden van het ASZ, met vestigingen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren krijgen deze premie als waardering voor hun inzet.
 1. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet