Kamiel Sergant in 1963 toen hij de eerste keer prins carnaval werd, met dochters Mia en Hilde op de arm.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamiel Sergant in 1963 toen hij de eerste keer prins carnaval werd, met dochters Mia en Hilde op de arm. © Archief familie Sergant

Het leven van Kamiel Sergant (deel 2), keizer voor eeuwig en drie dagen: “Hij zorgde voor de Oilsjterse dialectrevolutie”

AalstOilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: van carnavalist tot keizer.

  1. De Foyer van De Werf is klaar voor het publiek (en Instagram): “Bomen kunnen hierbinnen metershoog groeien”
    PREMIUM
    Aalst

    De Foyer van De Werf is klaar voor het publiek (en Instagram): “Bomen kunnen hierbinnen metershoog groeien”

    Vanuit een hangstoel, met zicht op de Molenstraat, kan je vanaf zaterdag iets lekkers drinken in De Foyer. De nieuwe horecazaak in cultuurcentrum De Werf is meteen ook een van de mooiste van de stad. Astrid Bauters (30) maakt van de eerste verdieping van De Werf een stadstuin vol lekker eten en drinken, de grote ramen van het gebouw doen haar denken aan een serre. Enkele bomen zullen hier metershoog kunnen groeien.