Volledig scherm
© Rutger Lievens

HERLEES. Premier Wilmès scherp voor joodse karikaturen op Aalst Carnaval, burgemeester noemt reactie “wereldvreemd”

In de carnavalstoet van Aalst duiken verschillende verwijzingen op naar de heisa rond de praalwagen met joodse karikaturen van vorig jaar, wat in hier en daar op felle kritiek kan rekenen. Zo wordt op Twitter al uitgehaald naar het Belgische “haatfeest” en is premier Sophie Wilmès, zelf van Joodse afkomst, bijzonder scherp voor de joodse kostuums. Intussen volgt ook de internationale pers de stoet in Aalst op de voet, na de hetze van vorig jaar. 

 1. Reconstructie van moordpoging in Erembodegem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown
  PREMIUM
  Erembodegem

  Reconstruc­tie van moordpo­ging in Erembode­gem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown

  Op 17 april van dit jaar, in volle lockdownperiode, kreeg Jens Coetsiers (29) uit Aalst maar liefst vier messteken van M.D. (69) uit Aalst. Beide mannen wonen in dezelfde straat. Jens was op weg naar huis toen M.D. hem vroeg om binnen iets te komen drinken. Daar liep het fout en kreeg de twintiger vier messteken en vocht hij voor zijn leven. “Ik vreesde even dat mijn leven voorbij was, gelukkig konden enkele buurtbewoners mij helpen”, vertelt Jens.
 2. De Frigo start met afhaal: “De eerste Frigoboxen staan al klaar”
  PREMIUM
  Aalst

  De Frigo start met afhaal: “De eerste Frigoboxen staan al klaar”

  Restaurant De Frigo is dan wel gesloten, maar je kan de lekkere vleesgerechten nu in huis halen. Matthias De Ridder gaf de afhaalboxen een naam die je snel onthoudt: Frigoboxen. De eerste boxen gaan vanavond al de deur uit en het is de bedoeling dat Frigobox.be in de toekomst een blijver wordt. “Want ik vrees dat de restaurants langer dan een maand dicht zullen zijn”, zegt De Ridder. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.