Rutger Lievens
Volledig scherm
© Rutger Lievens

HERLEES. Premier Wilmès scherp voor joodse karikaturen op Aalst Carnaval, burgemeester noemt reactie “wereldvreemd”

In de carnavalstoet van Aalst duiken verschillende verwijzingen op naar de heisa rond de praalwagen met joodse karikaturen van vorig jaar, wat in hier en daar op felle kritiek kan rekenen. Zo wordt op Twitter al uitgehaald naar het Belgische “haatfeest” en is premier Sophie Wilmès, zelf van Joodse afkomst, bijzonder scherp voor de joodse kostuums. Intussen volgt ook de internationale pers de stoet in Aalst op de voet, na de hetze van vorig jaar. 

372 reacties

 • Paul Verbeeck

  3 jaar geleden
  Er zijn andere en dringender zaken om zich druk om te maken , zoals begroting , regering , voorzorgen nemen voor de op komst zijnde corona crisis , ................maar ach voor geld danst de beer zeker .
 • Jan Lambert

  3 jaar geleden
  Carnaval in Aalst is een middeleeuws schouwspel , waar alle realiteit ontbreekt. Echt niet meer van deze tijd. Niet meer dan een zuippartij. Kijk eens naar Rio of echte carnavalsfeesten, das pas een mooi feest en zonder anderen uit te lachen! Ik ben geen Jood voor alle duidelijkheid. Wat onze premier nu weer doet is ook niet nodig. Geen olie maar benzine op get vuur gooien.
 • Johan Meulenbergs

  3 jaar geleden
  Dat dat mens is gewoon doet, heeft die echt niks anders te doen .. carnaval = carnaval en daarmee basta!!
 • Marc LInden

  3 jaar geleden
  nu weet iedereen waarom Duitstalige gemeenschap in België achteruitgesteld wordt. MR en Ovld heeft teveel uitverkoren bloed inde aderen.
 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  Ze zou haar beter om haar dieprode cijfers bekommeren. De volgende verkiezingen zal het echte carnaval starten, en is het gedaan met lachen..
 1. Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Aalst

  Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”

  “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”, zo reageert de Aalsterse zwemclub Neptunus op de verhoging van de tarieven in Aquatopia. Neptunus telt 800 leden en die zullen vanaf juli 2023 beduidend meer lidgeld moeten betalen. “De huurprijzen verdriedubbelen, dus we moeten dat wel doorrekenen", zegt de club. Vorige week trok de duikclub ook al aan de alarmbel.