Rutger Lievens
Volledig scherm
© Rutger Lievens

HERLEES. Premier Wilmès scherp voor joodse karikaturen op Aalst Carnaval, burgemeester noemt reactie “wereldvreemd”

In de carnavalstoet van Aalst duiken verschillende verwijzingen op naar de heisa rond de praalwagen met joodse karikaturen van vorig jaar, wat in hier en daar op felle kritiek kan rekenen. Zo wordt op Twitter al uitgehaald naar het Belgische “haatfeest” en is premier Sophie Wilmès, zelf van Joodse afkomst, bijzonder scherp voor de joodse kostuums. Intussen volgt ook de internationale pers de stoet in Aalst op de voet, na de hetze van vorig jaar. 

372 reacties

 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Er zijn andere en dringender zaken om zich druk om te maken , zoals begroting , regering , voorzorgen nemen voor de op komst zijnde corona crisis , ................maar ach voor geld danst de beer zeker .
 • Jan Lambert

  2 jaar geleden
  Carnaval in Aalst is een middeleeuws schouwspel , waar alle realiteit ontbreekt. Echt niet meer van deze tijd. Niet meer dan een zuippartij. Kijk eens naar Rio of echte carnavalsfeesten, das pas een mooi feest en zonder anderen uit te lachen! Ik ben geen Jood voor alle duidelijkheid. Wat onze premier nu weer doet is ook niet nodig. Geen olie maar benzine op get vuur gooien.
 • Johan Meulenbergs

  2 jaar geleden
  Dat dat mens is gewoon doet, heeft die echt niks anders te doen .. carnaval = carnaval en daarmee basta!!
 • Marc LInden

  2 jaar geleden
  nu weet iedereen waarom Duitstalige gemeenschap in België achteruitgesteld wordt. MR en Ovld heeft teveel uitverkoren bloed inde aderen.
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  Ze zou haar beter om haar dieprode cijfers bekommeren. De volgende verkiezingen zal het echte carnaval starten, en is het gedaan met lachen..
 1. Henri Van Nieuwenborgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”
  PREMIUM
  Affligem
  1

  Henri Van Nieuwen­borgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”

  Auteur Henri Van Nieuwenborgh uit Affligem heeft meer dan een jaar aan het nieuwe boek geschreven, deze keer over de historische figuur van Jan de Lichte. Dankzij de VTM-reeks is hij nu ook in Vlaanderen breder bekend. De auteur verzamelde de geromantiseerde verhalen die eerder verschenen en toetst die af aan de waarheid op basis van vonnissen die hij kon inkijken. “Een volksheld of Robin Hood? Vergeet het”, zegt hij. “De Lichte was een ordinaire crimineel.” Het is sinds 2011 al het negende werk van Affligemnaar.