Rommelmarkt in Herdersem.
Volledig scherm
Rommelmarkt in Herdersem. © Herdersem

Herdersemse rommelmarkt en garageverkoop

HerdersemOp zondag 14 augustus is er een rommelmarkt en garageverkoop in Herdersem bij Aalst.

 1. Gynaecologe riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoederhalskanker: “Alle alarmbellen hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”
  PREMIUM
  Aalst

  Gynaecolo­ge riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoeder­hals­kan­ker: “Alle alarmbel­len hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”

  Is een gynaecologe uit Aalst schuldig aan de dood van een patiënte aan baarmoederhalskanker? Over die vraag moet de Dendermondse rechtbank zich buigen. De arts staat terecht voor opzettelijke doding en schuldig verzuim omdat ze “alle medische aanwijzingen van een kwaadaardig proces in handen had, maar niets ondernam.” De gynaecologe, ondertussen op pensioen, ontkent dat. Er hangt haar een jaar cel boven het hoofd.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Prinsenverkiezing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalisten: “Megakarren verboden, 17 horecazaken voorzien iedereen van drank”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalis­ten: “Megakarren verboden, 17 horecaza­ken voorzien iedereen van drank”

  Niet minder dan 17 horecazaken van de Grote Markt binnen de feestzone zullen carnavalisten van spijs en drank voorzien op de prinsenverkiezing op 8 oktober. Elke zaak krijgt de mogelijkheid om met buitentogen te werken. Pompiers en megakarren zijn verboden, eigen drank meebrengen binnen de feestzone mag ook niet. Het moet vooral een feestelijke avond worden met naast de enige kandidaat-prins Yordi tal van andere Aalsterse carnavalisten op het podium. “Het wordt één groot volksfeest voor en door alle Aalstenaars”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).