Herdenking aanslag Bende Van Nijvel op de begraafplaats van Aalst.
Volledig scherm
Herdenking aanslag Bende Van Nijvel op de begraafplaats van Aalst. © Swirko

Herdenking slachtoffers Bende Van Nijvel: “Deze moorden mogen nooit verjaren”

Op de begraafplaats van Aalst is er een moment stilte geweest en zijn er bloemen neergelegd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag van de Bende Van Nijvel. Op 9 november 1985 viel de Bende de Delhaize van Aalst binnen en maakte het daar acht dodelijke slachtoffers. De schuldigen werden nooit gevonden. In de loop van de avond vond ook op de parking van het warenhuis zelf een herdenking plaats.

0 reacties

  1. ‘De Mooie Molen’ plaatst publiek toegankelijke laadpalen en is daarmee trendsetter: “Veel Aalsterse bedrijven zullen volgen”
    PREMIUM
    Meldert

    ‘De Mooie Molen’ plaatst publiek toeganke­lij­ke laadpalen en is daarmee trendset­ter: “Veel Aalsterse bedrijven zullen volgen”

    Je kan voortaan elektriciteit ‘tanken’ aan eventlocatie De Mooie Molen in Meldert. De uitbater heeft er twee laadpalen met vier laadpunten geïnstalleerd. Publiek toegankelijk, iedereen kan er dus zijn of haar elektrische wagen opladen. Wat deze ondernemer doet, zullen we de komende jaren meer en meer zien gebeuren, volgens de stad Aalst. “Aalsterse bedrijven maken op dit moment de oefening om (semi-)publieke laadpalen te plaatsen”, zegt schepen De Gucht (Open Vld).