De Grote Markt van Aalst.
Volledig scherm
De Grote Markt van Aalst. © Geert De Rycke

Heraanleg Grote Markt niet voor 2025: “Niet meer voor deze bestuursperiode”

AalstDe heraanleg van de Grote Markt is niet meer voor deze bestuursperiode en zal dus niet voor 2025 starten. Het stadsbestuur stelt in overleg met de horeca van het plein de werken uit. “Een heraanleg vlak na een zware coronacrisis zou slecht zijn voor de lokale horeca”, zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

 1. Uitbater van ‘t Stationneken niet blij met pop-ups: “De horeca redden, daar doen ze in Aalst niet aan mee”
  PREMIUM
  Baardegem

  Uitbater van ‘t Stationne­ken niet blij met pop-ups: “De horeca redden, daar doen ze in Aalst niet aan mee”

  Nee, Mike Ruyssinck (67) van ‘t Stationneken in Baardegem, is helemaal niet blij met de pop-up langs de Leirekensroute op een paar honderd meter van zijn horecazaak. Hij stuurde een boze brief naar het stadsbestuur, maar echt gehoor vond hij niet. “In andere steden verbiedt men pop-ups dit jaar, om de horeca te redden na een zwaar coronajaar. Daar doen ze in Aalst duidelijk niet aan mee", zegt hij.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek