De Siesegemkouter. Op deze locatie wil de stad een 'Health & Care Valley' ontwikkelen, een plaats om zorggerelateerde bedrijven samen te brengen.
Volledig scherm
De Siesegemkouter. Op deze locatie wil de stad een 'Health & Care Valley' ontwikkelen, een plaats om zorggerelateerde bedrijven samen te brengen. © Foto Rutger Lievens

Health & Care Valley op Siesegemkouter

NIEUWERKERKEN (AALST)Californië heeft Silicon Valley, Aalst een Health & Care Valley, op de Siesegemkouter. De stad droomt ervan om zo meer bedrijven aan te trekken die werken rond zorg en gezondheid, en zich zo meer te profileren als zorgstad. "We zijn volop bezig met de uitwerking van een visie rond de Siesegemkouter. Het is inderdaad de bedoeling om op lange termijn de kouter op deze manier te ontwikkelen", zegt schepen Katrien Beulens.

 1. Victor Swinnen (Eendracht Aalst): “Titelviering SC Lokeren-Temse met minstens een week uitstellen”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Victor Swinnen (Eendracht Aalst): “Titelvie­ring SC Lokeren-Tem­se met minstens een week uitstellen”

  Viert SC Lokeren-Temse nu zaterdag de titel in tweede nationale A? Als de Waaslanders Eendracht Aalst opzij zetten en de vijf achtervolgers Oostkamp, Merelbeke, Cercle Brugge B, Racing Gent en Petegem puntenverlies lijden, dan zijn de Waaslanders mathematisch zeker van de rechtstreekse promotie. Als het van doelman Victor Swinnen afhangt, zal het feestje evenwel met minstens een week worden uitgesteld. “We zullen er alles aan doen om de titelviering te verhinderen.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.