Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hardleerse bestuurder zonder rijbewijs riskeert zes maanden gevangenisstraf

AalstSamuel D.B. riskeert een gevangenisstraf van zes maanden nadat hij achter het stuur werd betrapt terwijl hij geen rijbewijs heeft. De man heeft al zeven voorgaande veroordelingen voor dezelfde feiten, maar riskeert nu dus naar de gevangenis te moeten. 

 1. Telt Aalst straks 38 padelvelden? “Op vijf locaties zijn er plannen”
  PREMIUM
  Aalst

  Telt Aalst straks 38 padelvel­den? “Op vijf locaties zijn er plannen”

  Twaalf padelterreinen telt Aalst op dit moment en er zijn plannen voor nog eens 26. Door de populariteit van padel schieten ook in Aalst de velden als paddenstoelen uit de grond. Op sommige plaatsen wordt er al gespeeld, voor andere padelterreinen loopt een vergunningsaanvraag en bij anderen zit alles nog in de planningsfase. Waar komen er padelterreinen en hoe ver staan de plannen? Dat lees je in dit overzicht.
 2. Heraanleg van ‘mottig’ Esplanadeplein niet klaar voor 2024: “Belangrijk dat de werken al starten”, zegt schepen De Gucht (Open Vld)
  PREMIUM
  Aalst

  Heraanleg van ‘mottig’ Esplanade­plein niet klaar voor 2024: “Belangrijk dat de werken al starten”, zegt schepen De Gucht (Open Vld)

  Het Esplanadeplein in Aalst moet een Esplanadepark worden. De auto’s verhuizen naar een ondergrondse parking onder het park. De heraanleg van het Esplanadeplein was een van de speerpunten van dit stadsbestuur, maar het ziet er naar uit dat het niet voor 2024 zal gerealiseerd zijn. “Dat zal wellicht niet meer lukken”, geeft schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) mee.