Zowel de gynaecologe als nabestaanden deden hun verhaal voor de Dendermondse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Zowel de gynaecologe als nabestaanden deden hun verhaal voor de Dendermondse rechtbank. © Geert De Rycke

Gynaecologe riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoederhalskanker: “Alle alarmbellen hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”

AalstIs een gynaecologe uit Aalst schuldig aan de dood van een patiënte aan baarmoederhalskanker? Over die vraag moet de Dendermondse rechtbank zich buigen. De arts staat terecht voor opzettelijke doding en schuldig verzuim omdat ze “alle medische aanwijzingen van een kwaadaardig proces in handen had, maar niets ondernam.” De gynaecologe, ondertussen op pensioen, ontkent dat. Er hangt haar een jaar cel boven het hoofd.

  1. Afgeschaft eenrichtingsverkeer in Vaartstraat zorgt voor misverstanden: “Je mag de straat niet in vanuit Albert Liènartstraat, maar autobestuurders doen het toch”
    PREMIUM
    Aalst

    Afgeschaft eenrich­tings­ver­keer in Vaart­straat zorgt voor misverstan­den: “Je mag de straat niet in vanuit Albert Liènart­straat, maar autobe­stuur­ders doen het toch”

    Vanaf vandaag is de Vaartstraat in Aalst opnieuw een straat met tweerichtingsverkeer, maar pas op: vanuit de Albert Liènartstraat mag je de straat niet in. Dat zorgt meteen voor een pak misverstanden. Wij hielden het kruispunt een kwartier in de gaten en telden meteen drie auto’s die de Vaartstraat toch inreden vanuit de richting van het station. Er was geen politie om de nieuwe aanpassing van het circulatieplan te handhaven.