Aan en in de Sint-Jozefskerk in Aalst komt een constructie met stellingen om de kerk recht te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan en in de Sint-Jozefskerk in Aalst komt een constructie met stellingen om de kerk recht te houden. © Swirko

Grote stabiliteitsproblemen Sint-Jozefskerk: “We stellen aanleg van ondergrondse parking en Esplanadepark beter uit”

AalstNu er grote stabiliteitsproblemen van de Sint-Jozefskerk in Aalst aan het licht zijn gekomen, lijkt een aanleg van een ondergrondse parking en een bovengronds nieuw Esplanadeplein uitgesloten. Schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) denkt alleszins dat het beter is om de werken uit te stellen tot de problemen met de kerk achter de rug zijn.

  1. Energiekosten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepanelen zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”
    PREMIUM
    Aalst

    Energiekos­ten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepane­len zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”

    Frederic Van Landeghem, zaakvoerder van de Carrefour Market in de Raffelgemstraat, slaat alarm over de exuberante energieprijzen. “Op een jaar tijd zag ik onze energiefactuur vervijfvoudigen tot ruim 14.000 euro. Hierdoor dreigen we het jaar af te sluiten met verlies”, zegt Frederic. De uitbater probeert met een reeks maatregelen het tij te keren. Zo zijn de zonnepanelen in bestelling, worden open koelkasten vervangen door gesloten exemplaren en zal het in de supermarkt niet warmer zijn dan 18 graden.