Brouwer Jo Abbeloos met leerkrachten Jan Louies, Ruben Meert en Steve Beurms.
Volledig scherm
Brouwer Jo Abbeloos met leerkrachten Jan Louies, Ruben Meert en Steve Beurms. © Rutger Lievens

Groene Bel na 55 jaar terug thuis

AALSTIn het Lyceum van Aalst groeien drie verloren gewaande hopsoorten. Tot in de jaren '70 van de vorige eeuw stonden er tussen Aalst en Asse duizenden hopplanten van de Groene Bel, Coigneau en Loerenhop, maar anno 2014 leken ze van de aardbol verdwenen. Enkele leerkrachten van het Lyceum deden research en vonden de planten terug in Slovenië en Engeland. Ze willen er op termijn opnieuw bier mee brouwen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Beklaagde met rijverbod neemt auto om medische en psychologische proeven af te leggen alvorens hij terug mag rijden
  Aalst

  Beklaagde met rijverbod neemt auto om medische en psychologi­sche proeven af te leggen alvorens hij terug mag rijden

  B.V. uit Aalst had goede intenties, maar deze zijn hem niet goed bevallen nu hij zich opnieuw voor de rechtbank moet verdedigen voor het niet naleven van een rijverbod. De man moest vier examens afleggen alvorens hij weer mocht rijden. Hij was met zijn voertuig naar de medische en psychologische proeven onderweg toen hij uit het verkeer werd gehaald door de politie.