Winnaar Luc Wils met zijn foto, burgemeester Christoph D'Haese en Prins Carnaval Yvan De Boitselier.
Volledig scherm
Winnaar Luc Wils met zijn foto, burgemeester Christoph D'Haese en Prins Carnaval Yvan De Boitselier. © Swirko

‘Groeit licht boeven onze kop’ is mooiste foto van Aalst carnaval

In de Sint-Annazaal zijn - zo coronaproof mogelijk - de prijzen uitgedeeld van de fotowedstrijd van het Dokumentatiecentrum Aalst Karnaval. Antoine Van Der Heyden van DAK mocht de eerste prijs overhandigen aan een Aalstenaar: Luc Wils. Voor Yvan De Boitselier was het het eerste evenement als Prins Carnaval.

  1. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
    PREMIUM
    Aalst

    ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

    De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.