De man ontsnapte uit de gevangenis van Oudenaarde
Volledig scherm
De man ontsnapte uit de gevangenis van Oudenaarde © Filip Van Roe

Gevangene (47) ontsnapt tijdens penitentiair verlof en zet handel in speed op poten terwijl hij 15 maanden onderduikt

Gent/AalstEen Aalsterse gevangene (47) ontsnapte in juni 2020 uit de gevangenis van Oudenaarde, waar hij een celstraf uitzat voor drugsfeiten. De voortvluchtige was in de 15 maanden dat hij ondergedoken leefde een handeltje in speed begonnen. Het was uiteindelijk een van zijn klanten die hem verklikte bij de politie. 

 1. Anne (73) werd 20 jaar geleden plots blind, maar blijft creëren: “Tekenen gaat niet meer, maar mijn beelden stel ik wel tentoon”
  PREMIUM

  Anne (73) werd 20 jaar geleden plots blind, maar blijft creëren: “Tekenen gaat niet meer, maar mijn beelden stel ik wel tentoon”

  Twintig jaar geleden sloeg het noodlot toe: Anne Van Geyseghem (73) werd op korte tijd blind. De lerares Plastische Opvoeding uit Aalst is sindsdien misschien wel haar vermogen om te kijken kwijt, maar de verbeelding is gebleven. Haar handen blijven creëren en die beelden worden nu tentoongesteld. “Het enige wat ik soms doe, is aan mijn man vragen of het op iets lijkt.”
  Aalst
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Iwein Van Aelst is nu officieel ereburger van de stad Aalst: “Voor een middeleeuwer had hij revolutionaire ideeën”

  Iwein Van Aelst is nu officieel ereburger van de stad Aalst: “Voor een middeleeu­wer had hij revolutio­nai­re ideeën”

  Door een unanieme beslissing van de Aalsterse gemeenteraad werd Iwein van Aalst toegevoegd aan de lijst van Aalsterse ereburgers. De meeste Aalstenaars kennen Iwein vooral als de belangrijkste van de Aalsterse reuzen, maar achter de figuur schuilt een interessant verhaal. Op 20 april wordt in Utopia een lezing over de kersverse ereburger gehouden door prof. Jan Dumolyn, bekend van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’.
  Aalst