Gerardina Hertveldt in seniorie Eden Park.
Volledig scherm
Gerardina Hertveldt in seniorie Eden Park. © Stad Aalst

Gerardina Hertveldt viert 100ste verjaardag in Eden Park

AalstGerardina Hertveldt is 100 jaar oud geworden in seniorie Eden Park in Aalst.

 1. Camille-gekte in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”
  PREMIUM
  Aalst

  Camille-gek­te in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”

  Het was nog nooit zò druk in het stadspark. Zeker 8.000 Aalstenaars, misschien wel meer, zakten af naar de weide voor Het Melkhuisje om mee te zingen met de hits van Camille. En om - met wat geluk - een handtekening of een selfie te scoren. Het vuurwerk van dit laatste Parkfeest van deze zomer staat in groot contrast met de kabbelende parkconcerten van vroeger. “De Parkfeesten in Aalst staan weer op de kaart”, zegt organisator Maspoe.
 2. De eerste zomer van de Aalsterse plukboerderij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererwten. Binnenkort eten we hummus”
  PREMIUM
  Aalst

  De eerste zomer van de Aalsterse plukboerde­rij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererw­ten. Binnenkort eten we hummus”

  Met veel enthousiasme zaaide Dirk Vannoorenberghe - samen met een stevig ploegje actieve oogstaandeelhouders - dit voorjaar de gewassen van de gloednieuwe plukboerderij van Aalst. Wat volgde waren historisch droge en hete zomermaanden. Toch klaagt Dirk niet, de plukboerderij op de Hoezekouter lijkt de extreme omstandigheden van die eerste zomer vrij goed te doorstaan. Ja, de tomaten hebben neusrot en voor de zoete aardappelen moet het dringend eens regenen, maar er zijn ook meevallers en de oogst blijft komen.