Gele trui Chris Froome rijdt door de binnenstad van Aalst. De toeschouwers staan er rijen dik.
Volledig scherm
Gele trui Chris Froome rijdt door de binnenstad van Aalst. De toeschouwers staan er rijen dik. © Photo News

Gele trui lokt 60.000 bezoekers

AALSTGeletruidrager Chris Froome én het mooie weer hebben 60.000 toeschouwers gelokt naar het 81ste na-Tourcriterium in Aalst. De wielrenners werkten geen 55 maar 45 rondjes af, omdat ze door de terreurdreiging voor zonsondergang binnen moesten zijn. Vooraf kreeg streekgenoot Lucien Van Impe nog een ererondje om de gele trui van 40 jaar geleden te vieren.

 1. Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Aalst

  Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”

  “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”, zo reageert de Aalsterse zwemclub Neptunus op de verhoging van de tarieven in Aquatopia. Neptunus telt 800 leden en die zullen vanaf juli 2023 beduidend meer lidgeld moeten betalen. “De huurprijzen verdriedubbelen, dus we moeten dat wel doorrekenen", zegt de club. Vorige week trok de duikclub ook al aan de alarmbel.
 2. Zal de energiefactuur Aalsterse ijspiste toch meevallen? “30.000 euro, zoveel gaat het echt niet kosten, hoor”
  PREMIUM
  Aalst

  Zal de energiefac­tuur Aalsterse ijspiste toch meevallen? “30.000 euro, zoveel gaat het echt niet kosten, hoor”

  “30.000 euro? Zoveel zal het verbruik van de ijspiste écht niet kosten!” Dat zegt Kurt Mattens van Delta Temp, die op dit moment bezig is met het aanleggen van schaatsbaan op de Grote Markt in Aalst. Vooral koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de energiekosten laag blijven. Aangezien het kwik de komende dagen tot onder de 5 graden duikt, lijkt dat alvast geen probleem te zijn.