Terrassen in Aalst
Volledig scherm
Terrassen in Aalst © RLA

Geen rebellie in Aalst: “Wachten op groen licht van Overlegcomité voor opening terrassen. Toch graag snel leefbare maatregelen”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)

AalstNee, de stad Aalst zal de terrassen niet sowieso openen op 1 mei zoals de gouverneur in Luik aankondigde. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil de beslissingen van het Overlegcomité afwachten, maar vraagt met aandrang dat er iets gedaan wordt voor de mentale gezondheid van de mensen.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmeldingssysteem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”
  Aalst

  Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmel­dings­sys­teem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”

  Voor ouders in Aalst is het moeilijk een secundaire school te vinden voor hun kind. Het centraal aanmeldingssysteem werkt niet optimaal. Toen daar kritiek op kwam, vergeleek Youssef Ben Abdeljelil, voorzitter van het Lokaal Overleg Platform voor Gelijke onderwijskansen de schoolkeuze met het kopen van een lotje. “Wie de Lotto niet wint, dient toch ook geen klacht in omdat hij gediscrimineerd wordt?”
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Stand-in Lisa Vandeputte voor Silke Baccarne (Eendracht Aalst Ladies): “Ik kon de ploeg toch niet in de steek laten”
  vrouwenvoetbal Super League • PO2

  Stand-in Lisa Vandeputte voor Silke Baccarne (Eendracht Aalst Ladies): “Ik kon de ploeg toch niet in de steek laten”

  Silke Baccarne werd succesvol geopereerd aan het kuitbeen. De Aalsterse doelvrouw wacht een revalidatie van drie maanden en zal wellicht fit geraken tegen de aanvang van het nieuwe seizoen. Intussen doet Eendracht Aalst Ladies een beroep op Lisa Vandeputte. Ze was gestopt met voetballen en maakte als teammanager deel uit van de technische staf. De West-Vlaamse deed op White Star Woluwe haar wederoptreden en staat ook nu dinsdagavond op Charleroi tussen de palen.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek