Schepen De Gucht en vzw Maspoe stellen de Parkfeesten in Aalst voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen De Gucht en vzw Maspoe stellen de Parkfeesten in Aalst voor. © JP Swirko

Geen Parkies op maandag meer, maar Parkfeesten: “In augustus een gratis concert van Camille”

AalstIn augustus kan je in Aalst naar een gratis concert van Camille in het stadspark van Aalst. De parkconcerten zijn in een nieuw kleedje gestoken. De vaste afspraak op maandagavond in het stadspark verdwijnt. In de zomermaanden juli en augustus zijn er vier concerten, telkens op een donderdagavond.

 1. De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”
  PREMIUM
  Aalst

  De Molen­straat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

  Is de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.
 2. Stuntman Olivier Bisback uit ‘Personal Trainers’: “Ik hield Jean-Claude Van Damme op het rechte pad”
  PREMIUM
  BV

  Stuntman Olivier Bisback uit ‘Personal Trainers’: “Ik hield Jean-Clau­de Van Damme op het rechte pad”

  Hij werkt al jaren als acteur en stuntman, heeft aan energie geen gebrek en mag Jean-Claude Van Damme tot z’n vriendenkring rekenen. Hollywood kent Olivier Bisback (48), en na vanavond doet ook Vlaanderen dat. In het gloednieuwe SBS-programma ‘Personal Trainers’ werpt de Aalstenaar zich op als dé godfather van het personal trainen in Vlaanderen. “Bekend of niet: ik ben voor iedereen even hard.”
 3. Groen wil een ‘stadsmunt’ in Aalst: “We krijgen er 249.000 euro subsidie voor, die rechtstreeks naar de lokale handel gaat”
  Aalst

  Groen wil een ‘stadsmunt’ in Aalst: “We krijgen er 249.000 euro subsidie voor, die recht­streeks naar de lokale handel gaat”

  Oppositiepartij Groen zal in de gemeenteraad van Aalst aan het stadsbestuur vragen om een ‘stadsmunt’ in te voeren, om zo de lokale economie te ondersteunen. Het is raadslid Sarah De Bruecker die dit zal voorstellen.“Ik baseer mij voor dit voorstel op de ‘Ceinzen’ in Sint-Niklaas, zij hebben al een stadsmunt ingevoerd. Bij ons kan dit dan ‘Cengen’ heten of zo”, glimlacht ze.
 1. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”