Lotjonslos
Volledig scherm
Lotjonslos © Rutger Lievens

Geen carnaval in 2022: “Maar wij werken gewoon verder”, zegt carnavalsgroep Lotjonslos

AalstAalst carnaval 2022 gaat niet door en dat maakt heel wat reacties los in Aalst. Slecht nieuws voor de carnavalsgroepen die hun praalwagens opnieuw in de hangar moeten laten staan. Al is carnavalsgroep Lotjonslos niet van plan om te stoppen met werken aan de wagen.

 1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
  PREMIUM

  Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

  “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
  Gent
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. Drie Vlaams Belang-gemeenteraadsleden steunen Johan Van Nieuwenhove (ex-VB): “Ze zetten zichzelf uit de partij”, zegt D’Haeseleer
  PREMIUM
  Aalst

  Drie Vlaams Be­lang-gemeente­raads­le­den steunen Johan Van Nieuwenho­ve (ex-VB): “Ze zetten zichzelf uit de partij”, zegt D’Haeseleer

  Drie gemeenteraadsleden van Vlaams Belang in Aalst blijven Johan Van Nieuwenhove steunen, die recent door de partij aan de deur werd gezet. Zij hebben een document aan de gemeenteraadsvoorzitter afgegeven waarin staat dat ze trouw blijven aan Van Nieuwenhove tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Volgens nationaal VB-kopstuk Guy D’Haeseleer zetten ze zichzelf daarmee uit de partij.
 1. Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”

  Arne Van Den Eynde maakte vorige week op FC Gullegem zijn wederoptreden met een invalbeurt van een twintigtal minuten. De middenvelder viel in de topper tegen SC Lokeren-Temse uit met een gescheurd ligament aan de enkel en rekent er na een lange revalidatie op tegen de eindronde in topvorm te zijn. Hij hoopt in competitieverband met meer speelminuten matchritme op te doen, maar nu zondag tegen Racing Harelbeke kan hij zeker nog geen negentig minuten aan.