De brand was snel onder controle.
Volledig scherm
De brand was snel onder controle. © Koen Baten

Gebruik van waterpijp loopt mis, achterbouw in hout vat vuur

AalstOp de Boudewijnlaan in Aalst is er vrijdagavond een brand ontstaan achteraan in een woning na het gebruik van een waterpijp. Een kooltje was op de grond gevallen in een hoop afval waardoor er brand was ontstaan. Bij de brand raakte niemand gewond. 

 1. Fietsersbond Aalst blikt tevreden terug op 2021: “Het circulatieplan maakt veel mensen blij, maar het werk is nog niet af”
  PREMIUM
  Aalst

  Fietsers­bond Aalst blikt tevreden terug op 2021: “Het circulatie­plan maakt veel mensen blij, maar het werk is nog niet af”

  2021 is het jaar dat de fietser in Aalst meer plaats kreeg op de straat dankzij de invoering van het nieuwe circulatieplan. Marleen Stallaerts van de Aalsterse Fietsersbond blikt dan ook tevreden terug op het voorbije jaar, maar het werk is lang niet af. Wat wil de Fietsersbond gerealiseerd zien tijdens het komende jaar? “Sommige autobestuurders hebben het nog niet begrepen.”
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
  PREMIUM
  Aalst

  ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

  De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.