Volledig scherm
© Wim De Smet

Frequentie ophaling gele zakken gaat niet omhoog, ook niet in de zomer

Bart Van Den Neste (Open Vld) pleit al jaren voor meer ophaalbeurten van de gele vuilniszakken tijdens de zomer, maar als Ilva-voorzitter lijkt hij nu van gedacht veranderd. “Het aantal restafval moet naar beneden”, zegt hij.

  1. Festival met 3D-carnavalssculpturen is afgevoerd: “Een nieuw carnavalsdecor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)
    PREMIUM
    Aalst

    Festival met 3D-carnavalss­culp­tu­ren is afgevoerd: “Een nieuw carnavals­de­cor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA)

    Nee, er komt geen 3D-sculpturenfestival met carnavalsfiguren in de carnavalsperiode van 2021. Er is weinig of geen animo bij het stadsbestuur om dat te organiseren en bovendien wil men niet raken aan de prijzenpot van de carnavalsgroepen. Oud-prins carnaval en N-VA’er Kris Van Vaerenbergh lanceerde op de verenigde commissie woensdagavond wel het voorstel om een nieuw carnavalsdecor te bouwen voor de gevel van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Het ziet er naar uit dat dat voorstel het ook zal halen.