Het jaagpad langs de Dender tussen Erembodegem en Aalst.
Volledig scherm
Het jaagpad langs de Dender tussen Erembodegem en Aalst. © Swirko

FOTOREEKS: het jaagpad tussen Erembodegem en Aalst

Erembodegem/AalstHet jaagpad tussen Aalst en Erembodegem is na zes jaar wachten definitief geopend. Onze fotograaf Jean-Pierre Swirko wandelde van Erembodegem naar Aalst en kwam met een knappe reeks foto’s terug.

 1. Boek over vermoorde politica Ilse Uyttersprot: “‘Tot morgen. Als er iets is, bel maar’. Zo vertrok ze die avond, om nooit meer terug te komen”
  PREMIUM
  Moorsel

  Boek over vermoorde politica Ilse Uyt­tersprot: “‘Tot morgen. Als er iets is, bel maar’. Zo vertrok ze die avond, om nooit meer terug te komen”

  Het boek over het leven van de vermoorde politica ‘Ilse Uyttersprot (1967-2020), een verhaal van veerkracht’ ligt deze week in de boekhandels. Tussen het eerste hoofdstuk ‘Dochter van een burgemeester’ en het laatste ‘De legacy van Ilse’ leer je haar pas echt kennen. Het is het ultieme eerbetoon aan ‘Ons Ilse’, zoals Aalstenaars haar doopten. “Ze heeft geleefd alsof elke dag haar laatste kon zijn. Niets was voor haar belangrijker dan zorg dragen voor de mensen”, zeggen de schrijvers.
 2. Bobsleester An Vannieuwenhuyse krijgt groen licht voor Olympische Spelen in Peking: “Het hing aan een zijden draadje”
  PREMIUM
  Lede

  Bobslees­ter An Vannieuwen­huy­se krijgt groen licht voor Olympische Spelen in Peking: “Het hing aan een zijden draadje”

  De 30-jarige An Vannieuwenhuyse uit Lede mag voor de tweede keer met de Belgian Bullets naar de Olympische Spelen. Op zaterdag 29 januari vertrekt ze via Zürich richting Peking voor haar tweede Spelen. Vandaag of morgen vertrekt de bobslee al. “Alles stond klaar, maar het was tot vrijdagmiddag wachten op de definitieve beslissing van het BOIC.”