Archiefbeeld van een van de acties van de buurtcomités die tegen de ontwikkeling van de Siesegemkouter in Nieuwerkerken zijn.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een van de acties van de buurtcomités die tegen de ontwikkeling van de Siesegemkouter in Nieuwerkerken zijn. © Rutger Lievens

Forensisch Psychiatrisch Centrum komt mogelijk op Siesegem: “Een van de vijf potentiële locaties”

NieuwerkerkenDe Vlaamse regering zet op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir een volgende stap richting realisatie van een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Aalst. In de startnota voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) dat nodig is om dit FPC mogelijk te maken, worden nog 5 mogelijke locaties weerhouden. Onder meer Gates in Erembodegem en Siesegem in Nieuwerkerken staan in de shortlist.

  1. Van overgebleven stoffen tot ‘haute comfort’: ontdek duurzaam modemerk King Comf uit Aalst
    Aalst/Gent

    Van overgeble­ven stoffen tot ‘haute comfort’: ontdek duurzaam modemerk King Comf uit Aalst

    We staan er niet genoeg bij stil: de enorme berg stoffen die overblijft van de traditionele modeproductie. Zonde, vinden ontwerpers Cleome Clements en Astrid Van Damme van het duurzame modemerk King Comf uit Aalst. Daarom werken zij voor hun comfy kledingcollectie met bijzondere stoffen die overblijven in ateliers in Portugal. Voor hun unieke schoenencollectie gaan ze aan de slag met stockleder.