Iwein De Koninck en Filip Van de Winkel van CD&V Aalst.
Volledig scherm
Iwein De Koninck en Filip Van de Winkel van CD&V Aalst. © JP Swirko

Filip Van de Winkel (CD&V) wil hinderlijke verkeersbordpalen op voetpaden aankaarten

AalstGemeenteraadslid Filip Van De Winkel (CD&V) wil dat de stad iets doet aan de wildgroei van verkeersbordpalen op Aalsterse voetpaden. Hij stelt er een vraag over op de volgende gemeenteraad.

 1. Steve Herman (Vlaams Belang): “In 2022 beter geen indexatie van dagprijs van de OCMW-rusthuizen”
  Aalst

  Steve Herman (Vlaams Belang): “In 2022 beter geen indexatie van dagprijs van de OCMW-rusthuizen”

  Vlaams Belang-gemeenteraadslid Steve Herman stelt voor om de dagligprijs in de Aalsterse OCMW-woonzorgcentra dit jaar niet te indexeren. Enkele privé-woonzorgcentra in Aalst trokken de prijzen op, Herman vraagt nu om dat niet te doen bij de woonzorgcentra van de stad. “Bijna geen enkele gepensioneerde komt met zijn of haar pensioentje de dag van vandaag toe om zijn of haar rusthuis te betalen”, zegt hij.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldirecties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldi­rec­ties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: interview met Aalsters korpschef Jürgen Dhaene.